top of page

“Strategiek”
=
“strategie” + “tactiek”

BAM_LOGO_CORPORATE2_BASELINE_RGB.png

"Strategie" en "Tactiek" vormen de basis van ondernemerschap en van marketing management & business development. Een “strategie” is een goed doordacht plan met één of meerdere doelstellingen. “Tactiek” is dan de manier waarop je de doelstellingen kan of zal realiseren.  

 

Strategiek werd in 1988 opgericht door marketing strateeg Alex Leupe. Als marketeer in de financiële wereld werd vlug duidelijk dat KMO’s, ondernemers, bedrijfsleiders, … dezelfde know how, expertise en ervaring nodig hebben zoals die aanwezig is in grote bedrijven & multinationals. Het  adviseren van KMO’s & ondernemers op het vlak van marketing management, sales, marcom, algemeen & accountmanagement en business development resulteerde in de oprichting van Strategiek. 

 

Op vandaag adviseert Alex Leupe meer dan 30 jaar KMO’s, ondernemers, CEO’s, bedrijfsleiders, … in diverse sectoren bij het nemen van belangrijke, cruciale en strategische beslissingen. 

BG strat_4x.png
Ondernemen is … Dromen, Denken, Durven, Doen en vooral Doorzetten.

Vic Swerts, oprichter en eigenaar Soudal

Strategiek is geen ontwerpbureau, geen reclamebureau, geen grafisch bureau, geen websitebouwer, geen social mediabureau, … . 

Wat is nu precies het verschil tussen wat wij doen en wat uitvoerende bureaus doen ? 

 

Je kan de vergelijking maken met het bouwen van een woning of gebouw. Een architect/ingenieur en/of interieurarchitect staat in voor het concept dat functioneel, duurzaam, bouwtechnisch en esthetisch moet zijn. 

Pas als het concept, het plan op tafel ligt, kan je kijken wie voor welke prijs kan instaan voor uitvoering : de bouw, invulling en afwerking.

Ook voor bouwen van of aan een bedrijf, uitvoering van projecten is er know how en expertise nodig op het vlak van strategisch marketing thinking, business development & innovation.

Enkel  wanneer de strategie en tactiek bepaald is op managementniveau binnenin het bedrijf, dan pas kan gekeken worden naar uitvoering en uitvoerders. 

Wat zijn we niet!

bottom of page